Geen weeshuis
Door: Joris !
Blijf op de hoogte en volg Joris
29 November 2007 | Liechtenstein, Vaduz
Ja, ik ben er wel geweest, maar lang niet alle kinderen zijn wees. Ze zijn van een stam die in Thailand niet wordt erkend (ooit gevlucht uit oa Laos) waardoor ze in grote armoede leven. In het opvanghuis hebben ze de eerste levensbehoeften zoals eten, een bed en school. Ik dacht dat ik in een kleinschalig iets terecht zou komen, maar er wonen meer dan 400 kinderen!
Het was een erg mooie ervaring, de kinderen staan om 5 uur op en dan beginnen ze met gezamenlijk zingen. Dat was de eerste morgen meteen al bizonder om bij te zijn. Overdag zijn ze naar school en heb ik geholpen met het schilderen van een nieuw vrijwilligersverblijf. De 1e avond moest ik voor de groep een lied zingen, dat was leuk om te doen! NA afloop werd ik door meerdere kinderen omhelst. Ik merk dat het het onmogelijk is om dot te beschrijven. Ik ben blij dat ik er 3 dagen geweest ben en ook echt iets heb kunnen doen. De kinderen zijn bijna allemaal vrolijk, ze hebben het beter dan in de dorpen waar ze vandaan komen. Daar gaan ze iets van 2 maanden per jaar heen...
Vandaag terug gevlogen naar Bangkok, waar ik nog even blijf voor ik verder gaa naar het zuiden.
Bij jullie al weer lekker weer?
Bij 1 vd oude berichten staan een paar foto's van het huis!
Kus Joris
29 November 2007 - 11:49
Martijn:
Hoi Joor
Fijn dat je je nog steeds vermaakt!
Lijkt me heel bijzonder daar bij dat 'geen weeshuis'!
hier regent het.. -
29 November 2007 - 11:51
Martijn:
Leuke foto trouwens van jou, eerste bewijs dat je ook echt in Liechenstein zit (haha) -
29 November 2007 - 11:57
Wybeke:
Ha Joris,
eindelijk bewijs dat je er echt bent. Terwijl ik dit opschrijf zie ik net t zinnetje v Martijn verschijnen Haha
Echt mooi dat je daar dingen hebt kunnen doen en lijkt me heel bijzonder met die kindjes
Veel plezier in t zuie
Ik ga weerde regen in
x Wyb -
29 November 2007 - 12:06
Lotte:
hoi Joriske,
Wat gaaf dat je daar geweest bent, al is het maar 3 dagen..Mooi en goed om zoiets ook eens een keer te zien! En die liefde die je meteen van die kids krijgt doet je hartje smelten, toch??!! Toen jij bij dat Krathong festival was, bleek mijn vriendinnetje Marielle er ook te zijn..was erg vet zei ze, maar ze moest na 1 avond weer op doorreis (krijg je met een organisatie) maar ze vindt het ook helemaal geweldig daar!
Hier gaat het niet zo goed, met mijn rug is het effe behoorlijk K... maar dat zijn nu niet jouw zorgen haha! Ik baal er wel heel erg van, we zullen zien hoe het verder gaat..
Nou, blijf genieten daaro!
Tip..misschien nog de Bangkokse gevangenis bezoeken, daar zitten enkele NL's die het erg fijn vinden om bezoek te krijgen..is gwoon mogelijk op bepaalde tijdstippen..mocht je dat willen heb ik wel wat info voor je..(route, evt spullen die je mee mag brengen enz) Je maakt er de gevangenen heel erg blij mee!!
Liefs Lotte -
29 November 2007 - 12:55
M3nn0:
Het vriest en waait en regent. Dus dadelijk er weer doorheen naar het werk.
Maar zo te lezen zit je goed daar! -
29 November 2007 - 14:23
Mirjam:
Hee Joosje,
waar ga je nu heene? Naar Krabi? Of nee, ga naar Bottle Beach op Kho Phan Ghan (correcte spelling niet bij de hand). Je kunt er alleen met een bootje heen en niet opgeven voordat je voet op het prachtige strandje hebt gezet. Het eten daarzo is ook hemels, mocht je een aantal kilo's willen bij kweken.
Coole pic, van jou met die kids!
Ik ben intussen genaturaliseerd tot Mama Afrika, en stop over twee weken met werken. Volgende week is mijn mini-skirt march door Kaapstad en het wordt er nog druk om!
Ik wil nooit meer naar huis!
Kuskus voor je zus
en je broer,
Mir* -
29 November 2007 - 17:37
Anneloes:
Byzonder hoor !
Heb je een sinterklaasliedje gezongen ?
En had het 'geen weeshuis'
'geen piano' om het ochtengezang te begeleiden ?
Mis je de volkorenboterham met belegen kaas al ?
Ik heb gisteren nog een Ikea ontbijtje gehad.
Dat is traditie van Moniqie en ik als we gaan hardlopen bij Joe Mann.
Het is hier zoals gewoonlijk weer 'geen weer'
Relaxze op de eilanden...
30 November 2007 - 09:42
Kevin:
Wauw mooi man om daar te zijn geweest.
Typisch geval van Joorlove -
01 December 2007 - 10:46
Benj:
Geweldig Joor,
vertel me, waar was dat met al die kinderen? Provincie en stad wil ik weten.
Lekker bezig, hoe ist met de liefdes?
ff ter contrast met jouw omstandigheden daar; ik ren morgen weer 15 km, nu in de storm en regen (100% kans op regen) door de achterhoekse heuvels...
groet Benjamin -
01 December 2007 - 15:52
Linda A:
400 is een groot aantal (kinderen) ja!
Mijn school heeft er ook precies zoveel...wat een contrast met die kindjes bij jou zeg! -
02 December 2007 - 11:53
Frank:
Mooie verhalen zeg! Zingen, schilderen, klinkt goed. Geniet van Bangkok en wat nog komen gaat.
Frank